28. april 2022

Daniela Trifiletti tiltræder som Head of Internationalization hos Erhverv Aarhus


Fra d. 1. juni skal Daniela Trifiletti stå i spidsen for Erhverv Aarhus’ internationaliseringsindsats og International Community. Daniela får bl.a. til opgave at løfte den erhvervspolitiske indsats på området og udvikle netværksmulighederne for internationale medarbejdere og deres familier for at sikre, at områdets virksomheder har gode muligheder for at tiltrække og fastholde den nødvendige internationale arbejdskraft.

Sammen med de øvrige kollegaer i sekretariatet og i et tæt samarbejde med International Communitys Executive Committee får Daniela Trifiletti desuden ansvar for at videreudvikle de mange forskellige indsatser og projekter sammen med vores øvrige samarbejdspartnere på området.

Om den målrettede indsats i International Community udtaler formand for International Communitys Executive Committee og CEO for Triax, Ken Cordes:

”Det er helt afgørende at markante aktører fra byens erhvervsliv og gode samarbejdspartnere målrettet arbejder for at fremme den internationale dagsorden i Aarhusregionen. Manglen på kvalificeret arbejdskraft og den voksende forbundethed med resten af verden, som følger i kølvandet på globaliseringen, øger nødvendigheden af, at Aarhus i endnu højere grad fremstår som en attraktiv by for internationale medarbejdere og deres familier – og Daniela Trifiletti får en nøglerolle i den fremtidige indsats.”

For direktør i Erhverv Aarhus, Poul Dalsgaard, er der ingen tvivl om, at Daniela Trifiletti er den rette kandidat til at stå i spidsen for det internationale område:

”Erhverv Aarhus’ internationale indsats er et væsentligt værditilbud til vores medlemsvirksomheder og et vigtigt element i udviklingen af Aarhus som en attraktiv by at drive virksomhed i. Det handler ikke bare om arbejdskraft og verdenshandel, men også om byens internationale udvikling. Vi glæder os derfor til at få en kapacitet som Daniela Trifiletti på holdet, da hun kan byde ind med værdifulde professionelle og personlige erfaringer på området.”

Daniela Trifiletti kommer fra en stilling som Communications and UIC Coordinator ved Aarhus Universitet, International Staff Office, hvorfra hun har et indgående kendskab til onboarding og fastholdelse af universitetets internationale medarbejdere og deres medfølgende familier. Med sig i bagagen har hun desuden flere års erfaring med det internationale område fra stillinger inden for bl.a. kommunikation, Global Mobility og projektledelse.