23. april 2021

Skattefri kulturoplevelser skal skabe mere liv i byen

Vidste du, at virksomheder kan give medarbejdere skattefrie gavekort på op til 1.200 kroner til forskellige kulturoplevelser, restaurant- og hotelydelser?

Bo Skaarup, direktør for Naturhistorisk Museum, Klaus Valeur Leffers, direktør og partner hos Valeur A/S, og undertegnede opfordrer til, at virksomheder gør brug af ovennævnte ordning i Lokalavisen. Siden pandemien brød ud, har Erhverv Aarhus løbende slået på tromme for, at man burde gøre noget særligt for kulturbranchen og oplevelsesøkonomien, som er blevet ramt hårdt det seneste år:

"Erhverv Aarhus har for eksempel tidligere foreslået, at man burde se på muligheden for at skabe et fradrag á la håndværkerfradraget – men blot til kulturoplevelser i stedet. Denne ordning er derfor et skridt i den rigtige retning. Særligt hvis den kommunikeres og forvaltes korrekt, kan den have en gavnlig effekt på kulturbranchen og oplevelsesøkonomien, nu hvor genåbningen er undervejs. Vi har ofte gentaget, at man skal bruge byen, og en ordning som denne gør det endnu mere oplagt."

Gavekortet kan benyttes til eksempelvis museer, teatre, forlystelsesparker, restauranter eller hoteller.

Læs artiklen her.