24. juni 2021

Reportage: Erhverv Aarhus Prisen 2021


Det var med stor glæde og en vis portion stolthed, at vi i fredags afholdt vores første egentlige awardshow, Erhverv Aarhus Prisen 2021. Arrangementet bød på bobler, høj sol og networking, inden Erhverv Aarhus-direktør, Marc Perera Christensen, bød velkommen til selve showet i Turbinehallen.

Efter en kort velkomst blev de to tidligere modtagere af Erhverv Aarhus Prisen, Ulla Stæt Andersen, Århus Charter, og Thomas Bloch Ravn, Den Gamle By, budt velkommen på scenen til en kort snak om byens udvikling, samt hvad det betød for dem at modtage prisen. Begge fortalte, at de var utroligt stolte over at modtage prisen. Ulla, som sammen med søsteren Jette Rantala modtog prisen i 2007, lagde særligt vægt på, hvor stort et skulderklap det var at blive hædret af byen, som hun og søsteren priser så højt. Thomas Bloch Ravn udviste ligeledes stor veneration for sin modtagelse af prisen i 2008 – særligt fordi Den Gamle By da blev hædret af og som en del af erhvervslivet, ikke blot kulturlivet.

Ligesom prisvinderne i 2007 og 2008 satte også Anders Byriel fra Kvadrat et par ord på, hvordan det var at modtage prisen i 2015. Kvadrat er placeret i Ebeltoft, og prisen betød derfor ekstra meget for virksomheden, da man dermed blev anerkendt som en del af det erhvervslivet i Aarhusregionen. Anders, som ikke var fysisk til stede arrangementet men med på video, fortalte desuden om sit og Kvadrats store engagement på bæredygtighedsområdet. Samme fokuspunkt lagde også Peder Tuborgh fra Arla Foods stor vægt på, da han var på scenen og ligeledes fortalte om, hvor stor en ære og anerkendelse det var, da han og Arla Foods modtog Erhverv Aarhus Prisen i 2014.

Efter disse indlæg fra tidligere prismodtagere og underholdning i form af musik og stand-up, blev sløret løftet for dette års prismodtager. Med sidste års prismodtager, Brian Bech Nielsen fra Aarhus Universitet, ved sin side på scenen motiverede Terje Vammen, formand for Erhverv Aarhus, dette års vinder af Erhverv Aarhus Prisen – nemlig Marianne Bedsted, Senior Vice President ved Salling Group.

I motivationstalen blev der i særdeleshed lagt vægt på prismodtagers store flid og enorme engagement både for de virksomheder, hun gennem tiden har repræsenteret og stået i spidsen for, men også for byen og områdets udvikling. Samme positive ord gik igen, da borgmester Jacob Bundsgaard efterfølgende ønskede Marianne tillykke med prisen: Stort engagement, ambitioner på allerhøjeste niveau og en enorm arbejdsvillighed, hvormed prismodtager på forbilledlig vis navigerer gennem udfordringer.

Det er en imponerende pris og kunststykke at modtage, da det er en hæder fra byen,” sagde Marianne Bedsted i sin takketale, ligesom hun også gav en kæmpe tak til de mange aktører i byen, som prismodtager gennem tiden har samarbejdet med: ”Udviklingen i Aarhus er sket med en ukuelig viljestyrke og evne til at stå sammen og løfte i flok – jeg vil sige tak for prisen og stor tak for samarbejdet til jer alle.


Alle fotos er taget af fotograf Birthe Vembye.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg