18. juni 2021

Marianne Bedsted hædret med Erhverv Aarhus Prisen 2021


Marianne Bedsted fra Salling Group blev fredag aften hædret med Erhverv Aarhus Prisen foran 150 feststemte gæster fra byens erhvervsliv. Prisen anerkender Marianne Bedsted og Salling Aarhus’ betydning for byens udvikling gennem mange år.

Modtageren af Erhverv Aarhus Prisen udvælges på baggrund af en række kriterier, som tilsammen danner rammen om en person eller virksomhed, der har udvist et særligt stort engagement og en ekstra indsats for Aarhusregionen og områdets erhvervsliv. Dette års modtager, og den 18. i alt, personificerer netop dette. Marianne Bedsted er i kraft af sin stilling som direktør for Salling i Aarhus og Aalborg samt for franchisekæderne Starbucks og Carl’s Jr. i Danmark (33 restauranter) – og i en række centrale bestyrelsesposter – med til at skabe oplevelser og muligheder, der kommer Aarhus, erhvervslivet og områdets udvikling til gode.

Mangeårigt engagement og betydning for erhvervslivet

Bestyrelsesformand for Erhverv Aarhus, Terje Vammen, havde sammen med sidste års modtager, rektor for Aarhus Universitet, Brian Bech Nielsen, fornøjelsen af at overrække den ærefulde pris i Turbinehallen.

Hotelgæster og koncertgængere er udskiftet med kunder i detailhandlen og to-go-kaffe i Salling Aarhus, men det er fortsat samme fokus på at skabe oplevelser og levere ekstraordinær service, som driver Marianne Bedsted. Salling Group, der har sin oprindelse i byen, er i dag Danmarks største dagligvarekoncern, og Marianne Bedsted er en nøglefigur for koncernens udvikling her i byen, hvor Salling Aarhus nyder godt af hendes visioner og evner,” sagde Terje Vammen i sin motivationstale.

Terje Vammen gav også flere eksempler på prismodtagers betydning for og kærlighed til byen.

Marianne Bedsted har leveret en forbilledlig indsats som formand for ’Mere gang i Aarhus’-udvalget, der siden sommeren 2020 har arbejdet på at få gang i en coronaramt midtby. Derudover har hun med sine visioner gjort Salling Aarhus til et regulært tilløbsstykke ved at omdanne stormagasinets tag til et imponerende Rooftop, ligesom folk strømmer til ved juletid, når Salling pakkes ind som en stor julegave. Det er tiltag, som præger byens udtryk og identitet i dag”.

Stolt og beæret prismodtager

Det var en beæret prismodtager, som fik overrakt Erhverv Aarhus Prisen.

Jeg ser Erhverv Aarhus Prisen som mere end en personlig pris – det er også en anerkendelse af det unikke samarbejde, der binder erhvervsliv, kommune, uddannelse og forskning, fonde og kulturinstitutioner sammen. For det er i fællesskab, vi kan noget helt særligt i Aarhus. Derfor er jeg meget beæret over at modtage prisen og taknemmelig for, at mine kollegers indsats i Salling for at styrke byen langt fra går ubemærket hen,” sagde Marianne Bedsted fra scenen.

Velfortjent hæder

Traditionen tro deltog borgmester Jacob Bundsgaard i prisoverrækkelsen og han udviste stor begejstring for, at netop Marianne Bedsted løb med hæderen denne gang.

Der er en helt særlig glæde ved Erhverv Aarhus Prisen, fordi modtageren altid er én, der bærer Aarhus tæt på sit hjerte og har gjort en forskel for byen – og i år er ingen undtagelse. Marianne Bedsted har gennem sin professionelle karriere og store engagement været med til at sætte et stærkt præg på Aarhus’ udvikling – både inden for kultur og erhverv. Hun er i særklasse med til at bringe Aarhus til nye niveauer – og så er hun derudover et ualmindeligt behageligt menneske,” lød det fra borgmester Jacob Bundsgaard.

Om Erhverv Aarhus Prisen:

Prisen uddeles af erhvervsorganisationen Erhverv Aarhus til en person eller en virksomhed, der har gjort en særlig indsats for erhvervslivet i og omkring Aarhus. Det vurderes i hvilket omfang prismodtager og/eller dennes virksomhed:

  • Skaber kendskab til byen
  • Har et stærkt engagement i byen
  • Tager medansvar for byens udvikling
  • Udviser fremragende lederskab, der har skabt positiv opmærksomhed
  • Er en markant virksomhed/institution, der profilerer Aarhus
  • Er en veldrevet og velkonsolideret virksomhed
  • Skaber markante forskningsresultater og bidrager positivt til udviklingen af uddannelseslivet i Aarhus
  • Har sit udgangspunkt i Aarhus og Østjylland / Vestdanmark
  • Skaber arbejdspladser
  • Har et internationalt perspektiv

Erhverv Aarhus Prisen er sponsoreret af Nykredit.

Erhverv Aarhus Prisen er sponsoreret af Nykredit

Erhverv Aarhus Prisen er sponsoreret af Nykredit