15. december 2021

Handlingsplan for verdensmålene mangler konkret handling

Regeringens handlingsplan for FN's verdensmål har mange hensigtsmæssige målsætninger for bæredygtighed. Men hvis politikerne virkelig ønsker grøn omstilling, er det ikke nok med gode intentioner, skriver hoteldirektør hos Scandic Aarhus City, Nina Carlslund, direktør hos Ejendomsselskabet Olav de Linde, Esben Kjeldsen, og direktør for Erhverv Aarhus, Marc Perera Christensen i et debatindlæg hos Altinget. 


De er alle en del af Erhverv Aarhus' udvalg for Forretning & Verdensmål.

”Når fremtidens bæredygtige forretningsmodeller skal udvikles, kan det politiske Danmark med fordel inddrage erhvervslivet i udarbejdelsen af de konkrete rammer, så vi sammen kan lykkes med at løfte initiativerne og målsætningerne i handlingsplanen”.

I forlængelse af af klummen har Altinget bragt artiklen 'Utålmodige erhvervsfolk i Aarhus med opråb til regeringen'. Her opfordrer Nina Carlslund bl.a. til, at statslige udbud fokuserer mere på bæredygtighed fremfor pris.

Derudover medvirker finansminister Nicolai Wammen i artiklen med en skriftlig kommentar, hvor han bl.a. fremhæver følgende:

"Først og fremmest er jeg glad for den store indsats og det engagement, som erhvervslivet lægger i arbejdet med FN’s Verdensmål. Det er helt afgørende for, at vi kan komme i mål inden 2030”.