19. januar 2023

Erhvervslivet insisterer på, at Aarhus Airport er vigtig

Din Avis Aarhus sætter i øjeblikket fokus på Aarhus Airport A/S i artikelserien 'Lufthavn for enhver pris?'. I den forbindelse har de talt med Aarhus Transport Groups formand Henrik Kleis og Erhverv Aarhus' direktør Poul Dalsgaard om vigtigheden af lufthavnen for områdets erhvervsliv.


”Vi er en storby i vækst og med et blomstrende erhvervsliv, som har rundet 100 mia. kr. i omsætning på eksport. Så vores muligheder for at komme ud i verden og få verden til os er vigtig. Forvandlingen og ombygningen fra lille provinslufthavn til en lufthavn i internationalt format har gjort en kæmpe forskel for den måde, vi kan bruge lufthavnen på,” siger Poul Dalsgaard, mens Henrik Kleis supplerer:

"For mig som privatperson, der bor i Silkeborg Kommune, kan det være hip som hap, om jeg skal til Billund eller Tirstrup, men for Aarhus og virksomhederne er den lufthavn essentiel. Vi har set grelle eksempler på, at for dårlig understøttelse af flytrafikken har kostet arbejdspladser. Vestas lagde eks. deres tunge del af administrationen i København på grund af den mangelfulde infrastruktur her. Verden falder ikke sammen, fordi man skal køre til en anden by eller landsdel, hvis forbindelserne er der, men en nær lufthavn spiller en rolle ift. at tiltrække gode hjerner og virksomheder. Om man så skal bruge kommunale midler, det er en politisk beslutning".

Læs hele klummen her