23. august 2023

Festdag for 600 internationale aarhusianere på Aarhus Katedralskole

Pressemeddelelse

Livemusik, børneområde, borgmestervelkomst, is, mad og drikke. Der er gjort klar til en begivenhedsrig eftermiddag med fokus på at give en varm velkomst til byens internationale aarhusianere, når Aarhus Universitet og Erhverv Aarhus/International Community slår dørene op til Expat Reception hos Aarhus Katedralskole den 26. august.

Det er 12. gang Expat Reception afvikles og i år danner Aarhus Katedralskole rammen, når 600 internationale medarbejdere og deres familier indtager gårdhaven. Expat Reception har til formål at give en varm velkomst til byens mange internationale medarbejdere og deres familier og derfor er Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard også med til at byde alle velkommen.

Erhvervslivet og Aarhus Universitet i fælles indsats

Expat Reception er en farverig brik i et komplekst puslespil; Nemlig byens internationaliseringsindsats. Både byens erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner har behov for dygtige internationale kompetencer for at kunne konkurrere og udvikle sig. Det mærker man også hos Aarhus Universitet, som derfor er engageret i Expat Reception, International Community og andre initiativer og aktiviteter, som booster byens internationale status.

”For at fastholde vores position som et af top-universiteterne i verden, er vi afhængige af at kunne tiltrække og fastholde talenter fra hele verden. Konkurrencen skærpes hele tiden, og derfor er vores samarbejde med International Community og andre aktører, som arbejder for byens internationalisering, essentielt. Expat Reception er et stærkt symbol på denne indsats, og vi er glade for, at vi år efter år kan byde varmt velkommen til byen og Aarhus Universitet til så mange internationale tilflyttere”, siger Michael Winther, funktionschef for International Staff Office ved Aarhus Universitet, og formand for International Community’s Internationalization Executive Committee.

International Community er Erhverv Aarhus’ indsats målrettet det internationale erhvervsliv, dets medarbejdere og medfølgende familier. Markante organisationer og virksomheder som Grundfos, Vestas, IFF, Aarhus Universitet, VisitAarhus og Aarhus Kommune bakker op om indsatsen.

”I en tid, hvor vi i Danmark har stor mangel på arbejdskraft, er det blot endnu vigtigere, at Aarhus kan markere sig som en attraktiv karrieredestination for internationale medarbejdere og deres familier. Expat Reception er i mine øjne en festdag, da eventen viser, at vi som by og erhvervsliv faktisk lykkes meget godt med at gøre os lækre over for så mange dygtige talenter. Events som denne og de mange andre aktiviteter vi har året rundt – kombineret med en målrettet politisk indsats – er med til at danne fundamentet for en god tilværelse for internationale i Aarhus.” siger Poul Dalsgaard, direktør ved Erhverv Aarhus.

De rette rammer for internationale tilflyttere

Årets hovedsponsor ved Expat Reception, UNITY Aarhus, er også engageret i byens internationaliseringsindsats. Lars Y. Jensen, commercial manager ved UNITY, mener at man kan tale om en større bevægelse, hvor bolig, arbejde og fællesskab, kan skabe en attraktiv balance i kapløbet om at tiltrække dygtige medarbejdere:

”I dag handler det ikke om kun at tilbyde faglig udvikling på arbejdspladsen. Det handler også om at skabe de bedste rammer for, at medarbejderne trives i hverdagen. Graduates, interns og specialister fra nær og fjern sætter pris på forskellighed og ønsker en mere bæredygtig fremtid. Frihed, fleksibilitet og meningsfuldt arbejde er vigtigere end traditionelle goder. De ønsker at være en del af en større bevægelse”.

Hos UNITY vil man derfor gerne tilbyde et koncept, der skiller sig ud fra mængden i kampen om at tiltrække de dygtigste medarbejdere.

”Fremtidens employer branding handler også om boligforhold. Vores fuldt møblerede lejligheder og de eksklusive rammer udenfor hoveddøren er designet til at forene bolig, arbejdsplads og mangfoldige fællesskaber. Balancen mellem arbejde og privatliv er afgørende for de nye talenter, og det vil vi gerne bidrage til hos UNITY Aarhus.”

Det er 12. gang Expat Reception afvikles i samarbejde mellem Aarhus Universitet og Erhverv Aarhus/International Community, mens UNITY er med som sponsor for første gang.

Om Erhverv Aarhus/International Community

Erhverv Aarhus er en non-profit erhvervsorganisation, der arbejder for et attraktivt erhvervsklima i Aarhusregionen. Erhverv Aarhus har eksisteret siden 1862 og fungerer i dag som en uafhængig privatdrevet forening med erhvervspolitisk interessevaretagelse og et stærkt netværk mellem medlemsvirksomhederne. International Community har eksisteret siden 2009 og har til formål at gøre Aarhus til en attraktiv international karrieredestination, så byens erhvervsliv nemmere kan tiltrække, modtage og fastholde internationale medarbejdere og deres familier.

Kontaktinfo:

Michael Winther, funktionschef ved International Staff Office, Aarhus Universitet, tlf. 93 52 16 66

Poul Dalsgaard, direktør ved Erhverv Aarhus, tlf. 40 30 00 20

Lars Y. Jensen, commercial manager UNITY Aarhus, tlf. 31 42 05 27