19. september 2023

Debatindlæg: Vil vi have mere vækst og bedre velfærd i Aarhus? Så skal vi være bedre til at invitere udlændinge indenfor

Hos Erhverv Aarhus arbejder vi for at promovere Aarhus som en attraktiv karrieredestination for internationale medarbejdere og deres familier. Dette gør vi bl.a. gennem vores internationaliseringsinitiativer International Community og HEADSTART Østjylland.


Helle Baastrup, leder for HEADSTART Østjylland, er sammen Poul Dalsgaard, direktør for Erhverv Aarhus, aktuel med et debatindlæg i Aarhus Stiftstidende.


"Lad os starte med de ærgerlige fakta: Århusianske virksomheder mangler arbejdskraft – og tendensen vil fortsætte de kommende år. Og lad os så fremhæve en løsning, som de fleste allerede har hørt om: Vi bør have endnu større fokus på, hvordan vi bedst gør vores by attraktiv for internationale medarbejdere, så erhvervslivet nemmere kan tiltrække, modtage og fastholde de internationale kompetencer, de har behov for.”


Erhverv Aarhus, International Community og HEADSTART Østjylland opfordrer samtidig til, at vi i Aarhus samler relevante aktører og erhvervslivet og kaster et nyt blik på den samlede indsats i en internationaliseringsstrategi 2.0.

Læs debatindlægget her.