23. marts 2022

Poul Dalsgaard er ny direktør i Erhverv Aarhus

Som mangeårigt medlem af Erhverv Aarhus og med stor ledelseserfaring inden for erhvervslivet kommer Poul Dalsgaard til at udfylde en central nøgleposition for Erhverv Aarhus’ fremtidige interessevaretagelse og netværksarbejde på vegne af mere end 550 virksomheder med 100.000 ansatte. Blandt hovedopgaverne som ny erhvervsdirektør får Poul Dalsgaard bl.a. til opgave at fortsætte og videreudvikle organisationens mange spændende events og samarbejder såvel som den erhvervspolitiske interessevaretagelse.


”Jeg er meget glad og stolt over, at bestyrelsen har valgt mig til stillingen som direktør i Erhverv Aarhus. Det er en stor opgave og en ære at repræsentere erhvervslivet i den by, jeg er født og opvokset i. Jeg elsker Aarhus. Vi bor i en af verdens dejligste byer, som byder på så meget til alle. Det er fantastisk at kunne være med til at gøre en indsats for erhvervslivet, som skaber arbejdspladser og tjener penge til fællesskabet. Jeg ser også

frem til at styrke og udvikle de mange spændende events og arrangementer, som Erhverv Aarhus står for. Det glæder vi os til at fortælle mere om senere på året”, udtaler Poul

Dalsgaard og fortsætter.


”Jeg glæder mig utrolig meget til at møde vore mange samarbejdspartnere og medlemmer. Jeg tror på samarbejde, og vi har som by en stor fælles opgave med mange andre aktører om at fremme erhvervsklimaet”, fremhæver Poul Dalsgaard.

Poul Dalsgaard er født og opvokset i Aarhus. Med sig

i bagagen har han en HA-uddannelse fra Handelshøjskolen. Allerede som 17-årig fik Poul Dalsgaard sin første erfaring som virksomhedsleder, da han opkøbte sin fars gravør- og stempelvirksomhed. Sidenhen er det blevet til en række ledende stillinger, bl.a. hos tyverisikringsvirksomheden, Protect, som Poul Dalsgaard var medstifter af i 2001, og senest som direktør for Classic Race Aarhus fra sommeren 2019 frem til december 2021. Udover de mange ledende stillinger, har Poul Dalsgaard også bestredet en række bestyrelsesposter de seneste 20 år.

Bestyrelsesformand i Erhverv Aarhus, Terje Vammen, ser også positivt på det fremadrettede samarbejde. Terje Vammen begrunder særligt valget af Poul Dalsgaard – ud af de mere end 30 kvalificerede ansøgninger – ved hans mangeårige erhvervs- og ledelseserfaring og hans passion for erhvervslivet, kulturlivet og byen:


”Som erhvervsorganisation er det helt essentielt, at vi har en fast og kontinuerlig forankring i byens brede erhvervsliv og en forståelse for vores mange medlemsvirksomheders behov, udfordringer og interesser. Den konkrete indsigt og forankring er vi i bestyrelsen overbeviste om, at Poul Dalsgaard er den rette til at levere med sin mangeårige ledelseserfaring og sit brede erhvervsnetværk. Særligt erfaringen med at opbygge og lede en række virksomheder, såsom Protect, er helt afgørende for vores valg, da det er med til at sikre, at vi som erhvervsorganisation har fingeren på pulsen i forhold til vores medlemmers konkrete behov og hvad der tegner et godt erhvervsklima”, udtaler Terje Vammen og uddyber endvidere:


”Også engagementet i f.eks. Mu

sic City Aarhus 2022 og Classic Race Aarhus har vejet tungt i vægtskålen, da det er helt essentielt, at vores kommende direktør også har en forståelse for og engagerer sig i vores by og dens mange kultur- og oplevelsestilbud, som kommer både borgere, besøgende og virksomheder til gavn.”

Sekretariatet og bestyrelsen hos Erhverv Aarhus er glade for at byde Poul Dalsgaard velkommen som direktør fra dags dato.


Om Poul Dalsgaard:

 • Poul Dalsgaard er 60 år og er født og opvokset i Hasle – Aarhus V.
 • Uddannelse: HA fra Handelshøjskolen i Aarhus.
 • Poul Dalsgaard fik sin første ledelseserfaring da han som 17-årig købte sin fars gravør- og stempelvirksomhed Hammerschmidt Eftf. Har sidenhen bestredet stillinger i bl.a. Apple, Dansommer, Martin Gruppen, Protect og Classic Race Aarhus.
 • Medstifter af tyverisikringsvirksomheden, Protect, i 2001, som han solgte i 2017 og fortsatte i som adm. direktør og bestyrelsesmedlem frem til foråret 2019.
 • Poul Dalsgaard er bosat i Risskov sammen med sin hustru, Dorte Grynderup. Sammen har de tre voksne børn.


Om Erhverv Aarhus:

 • Erhverv Aarhus repræsenterer mere end 550 virksomheder med flere end 100.000 ansatte.
 • Erhverv Aarhus arbejder for, at byens erhvervsklima lever op til det brede erhvervslivs behov.
 • Vi er erhvervslivets talerør med stærke relationer på tværs af erhverv, uddannelse, kultur og sport.
 • Erhverv Aarhus arbejder ud fra fem fokusområder: Udvikling & Infrastruktur, Internationalisering, Uddannelse, Innovation & Iværksætteri, Kultur & Sport samt Forretning & Verdensmål.
 • Læs mere på www.erhvervaarhus.dk


Kontakt:

 • Bestyrelsesformand i Erhverv Aarhus, Terje Vammen

Tlf.: 29 86 15 15

 • Direktør i Erhverv Aarhus, Poul Dalsgaard

Tlf.: 40 30 00 20