24. august 2022

Internationale tilflyttere bydes velkommen med netværk og reception

Aarhus Festuge, Aarhus Universitet, DoCare og Erhverv Aarhus/International Community slår byens døre op for ca. 500 internationale medarbejdere og deres medfølgende familier, når Expat Reception 2022 afholdes d. 27. august 2022 i FO-Gården.


Traditionen tro byder Aarhus Festuge igen i år på et ekstra festligt arrangement, når borgmester Jacob Bundsgaard byder byens internationale borgere velkommen under åben himmel i FO-gården til en hyggelig eftermiddag med nye som gamle bekendtskaber på tværs af kulturelle baggrunde og nationaliteter.


Stor opbakning vidner om byens voksende internationalisering

Som repræsentant for erhvervslivet og med personlig erfaring som international i Aarhus, byder amerikanske Ken Cordes, bestyrelsesmedlem i Erhverv Aarhus, CEO i Triax A/S og formand for International Communitys Executive Committee, velkommen sammen med borgmester Jacob Bundsgaard.


”At det endnu engang er lykkedes at opnå så stor opbakning til Expat Reception vidner om, at Aarhus har udviklet sig til at være en by med en markant gruppe af internationale borgere, hvilket er en kæmpe gevinst for både erhvervslivet og for byen. Samtidig forpligter det også, at vi får budt alle godt velkommen. Derfor er det også fantastisk, at International Community igen i år er med til at tilbyde det sociale netværk, som er helt essentielt for at falde godt til”, udtaler Ken Cordes.

International Community er Erhverv Aarhus’ netværk for virksomheder med en international profil. Indsatsen skal sikre erhvervslivets behov for international arbejdskraft og løfte Aarhus til at være blandt verdens mest attraktive karrieredestinationer.

”Alle undersøgelser påpeger, at muligheden for at opbygge og vedligeholde sociale netværk og relationer, er et af de afgørende elementer for at sikre, at expats og deres familier falder godt til og ønsker at blive boende og arbejde i Aarhus. Derfor er det også en klar prioritet for Erhverv Aarhus’ internationale indsats, International Community, at tilbyde netop dét med receptionen – en varm velkomst og mulighed for at møde andre internationale. Det er helt afgørende, hvis Aarhus også på sigt skal kunne tiltrække den nødvendige internationale arbejdskraft til byens virksomheder”, siger Poul Dalsgaard, direktør for Erhverv Aarhus.


Vigtigt at internationale tilflyttere falder til i Aarhus

Den aarhusianske virksomhed DoCare Services sponserer den festlige velkomst af de mange internationale medarbejdere og deres familier. Peter Freisner Johansen der er direktør hos DoCare, mener det er helt oplagt, at virksomheden engagerer sig i modtagelsen af byens internationale:

”DoCare hjælper internationale medarbejdere og deres familier, når de rykker teltpælene op og flytter til et nyt land, med en ny kultur og uden samme netværksmuligheder. Vi ved, hvor vigtigt det er med årligt tilbagevendende arrangementer som Expat Reception, der tydeligt signalerer, at Aarhus er en by med et rigt, mangfoldigt og åbent internationalt miljø – der kerer sig om sine internationale indbyggere."

DoCare tilbyder alle internationale medarbejdere og deres familier i Aarhus gratis adgang til deres online community, hvor de kan få råd fra ligesindede og viden fra lokale og internationale eksperter.

Det er 11. gang Expat Reception afvikles i samarbejde mellem Aarhus Festuge, Aarhus Universitet og Erhverv Aarhus/International Community, mens DoCare er med som sponsor for første gang.


Om Erhverv Aarhus/International Community

Erhverv Aarhus er en erhvervsorganisation, der arbejder for et attraktivt erhvervsklima i Aarhusregionen. Vi har eksisteret siden 1862 og fungerer i dag som en uafhængig privatdrevet forening med erhvervspolitisk interessevaretagelse og et stærkt netværk mellem medlemsvirksomhederne.

International Community er Erhverv Aarhus’ indsats målrettet det internationale erhvervsliv og internationale medarbejdere og deres familier. Markante organisationer og virksomheder som Grundfos, Vestas, IFF, Aarhus Universitet, VisitAarhus og Aarhus Kommune bakker op om indsatsen via en rolle i International Communitys Executive Committee.


Kontaktinfo

Poul Dalsgaard, direktør Erhverv Aarhus, tlf. 4030 0020

Peter Freisner, adm. dir. DoCare mobil: 20998001, web: www.docareservices.com