22. april 2022

Anders Holch Povlsen hædret med Erhverv Aarhus Prisen 2022

Anders Holch Povlsen, ejer og administrerende direktør i BESTSELLER, blev fredag aften hædret med Erhverv Aarhus Prisen 2022. Anerkendelsen tilfalder Anders Holch Povlsen for hans imponerende forretningsmæssige bedrifter i modekoncernen, som han har udviklet

med stor succes siden 2001.


Dette års modtager af Erhverv Aarhus Prisen lever i høj grad op til de kriterier, som prisen overrækkes på baggrund af. Anders Holch Povlsen har med BESTSELLER udvist arbejdsomhed, lederskab og fremsynethed i en sådan grad, at han i dag står i spidsen for en af de største erhvervssucceser i dansk historie.

Anders Holch Povlsen overtog i 2001 sine forældres modevirksomhed og har siden da videreudviklet BESTSELLER til et selskab, der globalt rummer 20 brands, sælger tøj på 70 markeder og har 17.000 medarb

ejdere. I regnskabsåret 2020/2021 havde BESTSELLER et rekordresultat før skat på 4,6 mia. kr. og familieselskabet bag, HEARTLAND A/S, et resultat på 7 mia. kr. før skat.


Sætter dansk erhvervsliv på verdenskortet

Bestyrelsesformand for Erhverv Aarhus, Terje Vammen, overrakte sammen med sidste års prismodtager, Marianne Bedsted fra Salling Group A/S, prisen til Anders Holch Povlsen.

”Der findes ikke mange erhvervsfolk og virksomheder, som Anders Holch Povlsen og BESTSELLER, i Danmark. Det er imponerende, hvad Anders Holch Povlsen har udviklet familiens virksomhed til, og vi er stolte over, at koncernen nu har domicil og næsten 800 medarbejdere centralt i Aarhus,” sagde Terje Vammen.

Terje Vammen fremhævede i sin motivationstale flere erhvervsmæssige aspekter ved Anders Holch Povlsens betydning for Aarhus og dansk erhvervsliv:

”Gennem en imponerende erhvervskarriere, har Anders Holch Povlsen været helt fremme i forhold til at sætte dansk erhvervsliv på verdenskortet. Særligt det internationale udsyn har været kendetegnende for BESTSELLERs virke – også her i Aarhus, hvor vi i Erhverv Aarhus’ internationale indsats, International Community, ad flere omgange har haft fornøjelsen af at samarbejde med BESTSELLER.”

”Din forretningsmæssige dygtighed og sans for succesfuldt at drive en virksomhed kommer ikke kun til udtryk i dit virke hos BESTSELLER, selvom det er i denne sammenhæng, du i dag tildeles Erhverv Aarhus Prisen. Også rækken af succesfulde virksomheder – danske såvel som udenlandske – som du gennem dit selskab HEARTLAND er involveret i, vidner om din positive afsmitning på dansk erhvervsliv,” sagde Terje Vammen i sin motivationstale.


Stolt prismodtager

”Listen over tidligere modtagere af Erhverv Aarhus Prisen vidner om de store ambitioner, som Aarhus har, og alle de initiativer og aktiviteter, der har gjort en positiv forskel for alle i byen. Fra erhvervslivet til bærende institutioner indenfor uddannelse, forskning og kulturlivet. Derfor er jeg glad for at modtage prisen, som jeg på mange måder modtager på vegne af alle mine kolleger. Det er gennem deres iver og deres evner, at vi er nået så langt, og at deres bidrag til byen bliver anerkendt og bemærket, gør mig stolt,” sagde Anders Holch Povlsen.


Anerkendelse fra borgmester Jacob Bundsgaard

”Anders Holch Povlsen er en meget fortjent prisvinder. Afsindig dygtig og nyskabende som f.eks. med etableringen af HEARTLAND, der har haft stor indflydelse på en masse spændende nye virksomheder i Aarhus, men Anders Holch Povlsen er også et skoleeksempel på, at det at drive en stor virksomhed kan handle om andet end bundlinje. Hans engagement i Aarhus er ubetvivleligt, men samme engagement skinner flot igennem rigtigt mange steder,” sagde Jacob Bundsgaard.


Om Erhverv Aarhus Prisen:

Prisen uddeles af erhvervsorganisationen Erhverv Aarhus til en person eller en virksomhed, der har gjort en særlig indsats for erhvervslivet i og omkring Aarhus. Det vurderes i hvilket omfang prismodtager og/eller dennes virksomhed:

  • Skaber kendskab til byen
  • Har et stærkt engagement i byen
  • Tager medansvar for byens udvikling
  • Udviser fremragende lederskab, der har skabt positiv opmærksomhed
  • Er en markant virksomhed/institution, der profilerer Aarhus
  • Er en veldrevet og velkonsolideret virksomhed
  • Skaber markante forskningsresultater og bidrager positivt til udviklingen af uddannelseslivet i Aarhus
  • Har sit udgangspunkt i Aarhus og Østjylland / Vestdanmark
  • Skaber arbejdspladser
  • Har et internationalt perspektiv

Erhverv Aarhus Prisen er sponsoreret af Nykredit.


Tidligere prismodtagere:

2021 – Marianne Bedsted, Salling Group A/S

2020 – Brian Bech Nielsen, Rektor Aarhus Universitet

2019 – Olav de Linde, Ejendomsselskabet Ol

av De Linde

2018 – Hans O. Damgaard, Stibo A/S
2017 – Jens Bjerg Sørensen og Peter Kjær, Schouw & Co.
2016 – Ebbe Malte Iversen, Aarsleff
2015 – Anders Byriel, Kvadrat
2014 – Peder Tuborgh, Arla Foods
2013 – Jens Kristian Gundersen, Unisense
2012 – Ditlev Engel, Vestas Wind Systems A/S
2011 – Henrik Lindberg, LINDBERG A/S
2010 – Michael Holm, Systematic A/S
2009 – Flemming Besenbacher, iNANO Aarhus Universitet
2008 – Thomas Bloch Ravn, Den Gamle By
2007 – Ulla Stæt Andersen og Jette Rantala, Århus Charter
2006 – Peter Bohnsen, Unifeeder A/S


2005 – Ole Lehrman Madsen, Alexandra Instituttet
2004 – Erling Lindahl, bestyrelsesposter i Incuba, Østjysk Innovation, Forskerpark mv.


Om kunstværket, der følger med Erhverv Aarhus Prisen 2022:

’Spring’ (2021) af Tina Maria Nielsen. Tildelt Anders Holch Povlsen, BESTSELLER.

Værket ’Spring’, er en bronzeafstøbning af en æblegren, som er lige på nippet til at springe ud. Det er samtidig en rigtig forårsbebuder, hvor en ny begyndelse og cyklus er på spring. I bronzeafstøbningen er denne tilstand dog bragt i stå så skulpturen foreviger øjeblikket. ’Spring’ er derf

or en poetisk hyldest til den spirende vækst, og det øjeblik hvor tingene står til et gennembrud.

Tina Maria Nielsen (f. 1964) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1999. Hun er veletableret på den danske kunstscene med flere museumsudstillinger og prestigefyldte priser bag sig. I 2007 modtog hun bl.a. Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat og senest Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsen legatet.

AHP1