8. december 2022

Hjælp til Ukraine

Rotary har med hjælp fra en række virksomheder, politikere, sportsfolk m.fl. startet en indsamling, hvor pengene går ubeskåret til at give varme og lys til borgerne i Kyiv.

Vinteren er for alvor kommet til Ukraine og temperaturerne falder, hvilket gør vinteren endnu mere skræmmende for de civile, der også mangler strøm, vand og varme.

Formålet med indsamlingen er at købe generatorer, telte, vinduesfilm, elvarmere og andre midler til borgerne i Kyiv, så de kan overleve, hvad der måske bliver den hårdeste vinter nogensinde. Indsamlingen er sat i værk efter, at borgmesteren i Kyiv bad om hjælp i en situation, hvor russerne med daglige missilangreb ødelægger mere og mere af den kritiske infrastruktur (el, vand og varme).

På 10 dage er der blevet indsamlet tæt på 5 mio. kr. og doneret 20 generatorer. De første generatorer er allerede indkøbt og på vej til Ukraine.

Rotary sikrer, at samtlige donationer går ubeskåret til dette formål – uden administrationsgebyrer.

I Ukraine har Rotary et netværk af medlemmer, som dagligt er aktive i at hjælpe civilbefolkningen med alt fra medicin og mad til lægehjælp, husly m.v. Rotary International har siden krigen brød ud doneret hjælp til Ukraine for flere hundrede millioner kroner.

Hvert et bidrag tæller. Tak for din virksomheds støtte.


Du har tre muligheder for at støtte:

  1. Overfør et valgfrit beløb til konto 9880-0000336848
  2. Overfør et valgfrit beløb via MobilePay nr. 808069
  3. Har du en generator du vil donere, så skriv til generator@rotary.dk

Skriv ”anonymt bidrag” i forbindelse med betalingen, hvis jeres firmanavn ikke må offentliggøres.

Virksomheder, der donerer mere end 15.000 kr. får mulighed for at få deres logo med på hjemmeside, samt i en fælles annonce (doneret af Jysk Fynske medier) ved kampagnens udløb.

Du kan læse mere på www.rotary.dk/ukraine

Har du spørgsmål vedr. indsamlingen, er du velkommen til at kontakte Distriktsguvernør hos Rotary Thomas Korsgaard på telefon 2710 1826 eller dg1450-2223@rotary.dk