Rektor Brian Bech Nielsen hædret med Erhverv Aarhus Prisen 2020
Brian Bech Nielsen og Aarhus Universitet blev fredag aften hædret med Erhverv Aarhus Prisen. Prisen tilfaldt Brian Bech Nielsen som en anerkendelse af Aarhus Universitets betydning for erhvervslivets vækstmuligheder og byens udvikling.
Aarhus Universitets aula dannede fredag aften rammen om Erhverv Aarhus’ årlige nytårskur og uddelingen af Erhverv Aarhus Prisen, der i år blev uddelt for 17. gang foran 180 feststemte gæster fra byens erhvervsliv.
Erhverv Aarhus Prisen tildeles med afsæt i en lang række kriterier, men overordnet anerkender prisen en person eller virksomhed, der har ydet en særlig indsats for erhvervslivet i Aarhusområdet. Og eftersom Aarhus Universitet har været en vigtig aktør i byen siden 1922, lå der en lang række begrundelser bag valget.
Erhverv Aarhus’ bestyrelsesformand Terje Vammen havde æren af at overrække prisen i selskab med sidste års prismodtager, Olav de Linde fra Ejendomsselskabet Olav de Linde, og prissponsor, Nykredit.
”Brian Bech Nielsen har, siden han blev udnævnt som rektor for Aarhus Universitet i 2013, haft fokus på at videreudvikle et i forvejen stærkt universitet. Det skinner igennem, når Aarhus Universitet fortjent ligger i toppen af internationale ranglister i hård konkurrence med universiteter fra hele verden, og når man kontinuerligt formår at udklække morgendagens talentfulde arbejdskraft, så erhvervslivet kan konkurrere og skabe værdi for byen og dens borgere,” fremhævede Terje Vammen i sin motivationstale.
Terje Vammen anerkendte også, at Brian Bech Nielsen og Aarhus Universitet de senere år har intensiveret samarbejdet med erhvervslivet betydeligt og er en vigtig driver for byens internationalisering, da Brian Bech Nielsen og universitetet bidrager til, at Aarhus og Østjylland i stigende grad betragtes som en attraktiv international karrieredestination.
Det var en tydeligt stolt prismodtager, som modtog prisen på hjemmebane i Aarhus Universitets aula.
”Jeg er meget beæret over at modtage dette års Erhverv Aarhus Pris. De senere år har vi på Aarhus Universitet prioriteret at styrke vores samarbejde og dialog med byen og regionen, og denne pris ser jeg som en anerkendelse af denne indsats. Vi stræber efter, at universitetets forskning, viden og ikke mindst vores dimittender bringes i spil til gavn for det lokale erhvervsliv og samfundet som helhed,” sagde Brian Bech Nielsen og fortsatte:
”Jeg er især glad for, at der er blevet lagt mærke til vores arbejde med at styrke vores aktiviteter inden for business-, ingeniør og digitaliseringsområderne sammen med vores bestræbelser på at styrke byens internationale forbindelser og bidrage til udviklingen af byens iværksættermiljø. Det er også nogle af de områder, som prioriteres i universitetets strategi for de kommende år, hvor vi fortsat vil fokusere på at bidrage til udviklingen i og omkring Aarhus samt resten af samfundet.”
Borgmester Jacob Bundsgaard er begejstret over valget af dette års modtager af Erhverv Aarhus Prisen.
”Aarhus Universitet er helt afgørende for Aarhus’ betydning og ry som international vidensby, så det glæder mig meget, at man fra Erhverv Aarhus’ side har valgt at tildele årets pris til Brian Bech Nielsen. Det er velfortjent. Brian Bech Nielsen har i sine år som rektor formået ikke alene at sætte sit præg på udvikling af Aarhus Universitet og trukket universitetet i en mere erhvervsorienteret retning, men han har også haft et skarpt blik på, hvordan universitetet har kunnet bidrage til udviklingen af Aarhus som by,” lyder det fra borgmester Jacob Bundsgaard.
Om Erhverv Aarhus Prisen:
Prisen uddeles af erhvervsorganisationen Erhverv Aarhus til en person eller en virksomhed, der har gjort en særlig indsats for erhvervslivet i og omkring Aarhus.
Erhverv Aarhus Prisen er sponsoreret af Nykredit. Se tidligere prismodtagere
Om kunstværket, der følger med Erhverv Aarhus Prisen 2019:
Skulpturen ”What lies between” af kunstner Lene Desmentik. ”What lies between” er udført i bronze og opbygget af en gentagende gitterformation, der leder tankerne hen på en muret vægstruktur. Både inden for arkitekturen og kunsten har muren spillet en essentiel rolle historisk og kulturelt. Umiddelbart ses en klassisk imitation, men den uafsluttede form efterlader skulpturen åben. Muren og afgrænsninger som begreb er et gennemgående tema i Lene Desmentiks værker.