28. november 2020

Pressemeddelelse: Lysende tag over Aarhus tændes første adventssøndag


Midt i den mørke vintertid, som har været præget af corona-krisen, tændes der mere lys i Aarhus frem mod julen end nogensinde før. Et af de nye lysinitiativer er et lysende tag over byen.


Byens smukke julebelysning er allerede tændt og 13 lysportaler, med en hilsen fra Aarhus Festuge hvor der står ”In It Together”, står og lyser på byens torve og gader. Første søndag i advent, den 29. december, kan aarhusianerne og byens gæster også se et ”Lysende tag” over byen. Det er skabt i et samarbejde mellem Aarhus Kommune og Erhverv Aarhus samt en fornem donation fra SparNord Fonden. Proshop Europe står for den tekniske afvikling.

Det ”Lysende tag” over Aarhus er en lysinstallation, hvor der sættes lysbokse op på markante og høje bygninger i byen, som via lysbokse med stærke koncentreret lyskegler forbinder de forskellige bygninger.

Lysene vil blandt andet kunne ses følgende steder på søndag:

Musikhuset, Salling Rooftop, First Hotel Atlantic, BESTSELLER, Rømerhus, Aarhus Universitet, DLG, Aarhus Rådhus, Brandstationen på Ny Munkegade og Fitness World på Nørrebrogade. Og flere vil komme til i løbet af ugen blandt andet Bruuns Galleri og Prismet.

Initiativet, som Erhverv Aarhus har fået ansvaret for at løfte, er et af flere tiltag fra udvalget ”Mere gang i Aarhus”, som Aarhus Kommune i foråret nedsatte for at skabe mere liv i byen under overskriften ”Smilet lever”.

Direktør for Erhverv Aarhus, Marc Perera Christensen, glæder sig over de nye initiativer fra ”Mere gang i Aarhus”-udvalget, der er med til at sætte lys på byen i en mørk tid:

"Jeg tror, at byens mange lysinitiativer vil få flere til at bevæge sig ind i byen og opleve lyset og samtidig benytte anledningen til at få handlet julegaver i byens butikker, besøge kulturinstitutionerne og få stillet sult og tørst i vores store udvalg af caféer og restauranter. Det er dejligt, at vi i Aarhus kan gå sammen på tværs af byen og få nye initiativer iværksat, og at der er en stor deltagelse fra byens erhvervs- og kulturliv til hurtigt at få igangsat et initiativ, som det lysende tag til glæde for både byens erhvervsliv og borgere," siger Marc Perera Christensen, direktør ved Erhverv Aarhus.

Aarhus Byråd har bevilget 1 million kr. til udvalget ”Mere gang i Aarhus” til igangsætning af nye initiativer i 2020.


Kontakt:

Direktør, Marc Perera Christensen, mobil 26 74 26 04

Konsulent, Elisabeth Mygind Reinholdt, mobil 22 37 16 67

logoer - lys-tag over Aarhus