13. marts 2020

Flere hjælpepakker skal sikre virksomheders overlevelse

Regeringen har hidtil præsenteret flere yderst nødvendige hjælpepakker til erhvervslivet i kølvandet på coronavirussens indtog i Danmark. Regeringens indsatser er uden tvivl værdsat i erhvervslivet, men der skal mere til og særligt målrettet mindre virksomheder, vurderer Erhverv Aarhus’ direktør Marc Perera Christensen.

Erhverv Aarhus repræsenterer 600 virksomheder og langt størstedelen af disse er små og mellemstore virksomheder, som kan have svært ved at overleve, hvis der ikke falder ordrer og kommer kunder i butikken på selv den korte bane. Det er fx servicefagene, bureauer, restauratører og koncert, kultur- og arrangementsarrangører, som bliver ramt hårdt i øjeblikket – og særligt de små, hvor pengebeholdningerne ikke er ret store,” siger Marc Perera Christensen.

Ifølge Marc Perera Christensen vil flere brancher blive ramt af fyringer og konkurser, som situationen ser ud lige nu. Han understreger samtidig, at de hidtidige tiltag fra regeringen er positive og af betydning for de fleste virksomheder, men at det nu er væsentligt, at imødekomme de mindre virksomheders behov. De hidtidige indsatser har fokuseret på långivning og likviditet.

Hvis man ikke kan skabe omsætning, er man jo nødsaget til at skære et sted. For mange virksomheder er det slet ikke muligt at hente det tabte ind på et senere tidspunkt. Det vil betyde fyringer og i værste fald konkurser, og det skal vi for alt i verden undgå. Det kan ende med uoverskuelige økonomiske konsekvenser for landet, hvis landets virksomheder begynder at bukke under. Regeringen skal derfor sætte ind med flere hjælpepakker, som kan sørge for mindre virksomheders overlevelse i denne periode”, siger Marc Perera Christensen.

Samtidig er Marc Perera Christensen bekymret for den store forskel, der er på support til den offentlige versus den private sektor.

Den offentlige sektor oppebærer fuld løn, mens den private sektor, som er selve fundamentet for vores samfunds indtjening, lige nu er delvis overladt til sig selv. Det kan komme til at true sammenhængskraften i vores samfund”, slutter Marc Perera Christensen.