10. august 2020

Erhvervslivet skal kompenseres for regeringens coronatiltag

Erhverv Aarhus’ direktør Marc Perera Christensen er bekymret over den aktuelle coronaudvikling i Aarhus, men han understreger, at byens erhvervsliv tager situationen meget alvorligt for at komme smittespredningen til livs – og at regeringen fortsat skal være opmærksomme på at hjælpe de hårdest ramte brancher.

Set i lyset af den seneste udvikling må vi forberede os på yderligere anbefalinger og restriktioner, og flere af disse har desværre negativ effekt på dele af erhvervslivet, f.eks. forsamlingsforbuddet, som ser ud til at blive opretholdt i en endnu uvis periode. Derfor vil jeg appellere til, at myndighederne melder klart ud, så alle kender reglerne og rammerne, og at man hurtigst sætter ind med en hjælpende hånd til de brancher som er hårdt ramt at coronasituationen,” siger Marc Perera Christensen og uddyber:

Lige nu er detail, kultur- og restaurationsbranchen i Aarhus virkelig hårdt ramt i kølvandet på myndighedernes nye anbefalinger. F.eks. melder restaurationsbranchen om lav omsætning og aflysninger af bookede borde og selskaber. Jeg mener, at når myndighederne går ud og laver anbefalinger og påbud, som påvirker erhvervslivet, så skal man også lave omkostningsminimerende tiltag og permanente reformer, der kommer de ramte virksomheder til gode. Myndighedernes tiltag koster dem mange penge, uanset om de har åbent eller lukket i øjeblikket.

Virksomheder omstiller sig løbende

Det er en stor udfordring for byen, at den er så hårdt ramt, og det er vigtigt at få stoppet smittespredningen hurtigst muligt ved at sætte ind der, hvor den lokaliseres. Byens erhvervsliv tager situationen meget alvorligt og jeg ved, at mange virksomheder i dette øjeblik tager de nødvendige forholdsregler og omstiller hverdagen for at sikre både driften og at smittespredningen stoppes,” siger Marc Perera Christensen.

Yderligere information

Kontakt venligst Marc Perera Christensen på tilf. 2674 2604.

Om Erhverv Aarhus
Erhverv Aarhus er en uafhængig erhvervsorganisation, der arbejder for et attraktivt erhvervsklima i Aarhusregionen. Organisationen har eksisteret siden 1862 og fungerer i dag som en uafhængig privatdrevet forening med erhvervspolitisk interessevaretagelse og et stærkt netværk mellem medlemsvirksomhederne. Erhverv Aarhus repræsenterer 600 virksomheder med 110.000 arbejdspladser.