23. marts 2020

Erhverv Aarhus foreslår hjælpepakke til kulturlivet: Kommunens brand skal fastholdes

Med coronavirussens hærgen og statens opfordringer til at lukke alt ned, er det umuligt at afvikle konferencer, teaterforestillinger, koncerter og sportsbegivenheder samt at holde museer åbne og lave udstillinger og andre mindre eller større arrangementer. Coronavirus har med ét trukket tæppet væk under den lokale kultur- og oplevelsesbranche, der derfor har brug for en hjælpende hånd.

Det mener Erhverv Aarhus, hvorfra direktør Marc Perera Christensen og bestyrelsesformand Terje Vammen har sendt et brev til alle medlemmer af Aarhus Byråd med en kraftig opfordring til at lave en lokal hjælpepakke til kulturlivet.

"For de fleste virksomheder venter der en hård tid, men dog en normalisering af driften, når coronavirussen slipper sit tag i alt og alle. Hårdt rammes ikke mindst oplevelsesøkonomien, herunder kultur- og sportssektoren som bløder og har akut brug for økonomisk hjælp," siger Erhverv Aarhus' direktør.

Marc Perera Christensen peger på, at Aarhus gennem en årrække blandt andet med kulturhovedstadsåret Aarhus 2017 har opbygget et stærke omdømme i både ind- og udland.

"Kulturen og turismen har haft særdeles gode vilkår for at udvikle sig, men vi risikerer i gløderne efter den aktuelle corona-krise, at byens kulturelle og turismemæssige udvikling bliver slået flere år tilbage med tab af både omdømme, arbejdspladser, indtægter og byens mange kulturelle kvaliteter. Det må ikke ske," siger Marc Perera Christensen.

Læs artiklen i Århus Stiftstidende