11. januar 2024

Ros til regeringens forslag vedr. partnerskabsaftale om udenlandsk arbejdskraft

Regeringen er kommet på banen med et forslag om at indgå partnerskabsaftaler med udvalgte lande udenfor EU (mere specifikt Indien og Filippinerne) med det formål at tilføre velfærdssektoren flere medarbejdere.

Hos Erhverv Aarhus anser vi dette som en yderst glædelig nyhed, da vi mener at international arbejdskraft er en stor del af løsningen på den mangel på arbejdskraft, som dansk og også aarhusiansk erhvervsliv fortsat ser ind i. Derfor kvitterer vi for, at regeringen nu foreslår, at vi tager et skridt i retning af at gøre Danmark lettere tilgængelig for international arbejdskraft.

Vi mener dog, at man bør udvide regeringens forslag, så det omfatter flere sektorer og brancher og også flere lande, da det ikke kun er indenfor velfærdssektoren, man mangler medarbejdere.

Hos Erhverv Aarhus arbejder vi løbende for at gøre Danmark og særligt Aarhus til en attraktiv karrieredestination for internationale medarbejdere og deres familier.

Det gør vi i regi af vores to internationaliseringsinitiativer: International Community og den østjyske del af HEADSTART. Her hjælper vi med at nedbryde de bureaukratiske, organisatoriske og sociale barrierer, der eksisterer for virksomheder såvel som internationale medarbejdere i håbet om at tiltrække flere internationale talenter til Danmark og særligt Aarhus og fastholde disse og deres medfølgende familier.

Læs pressemeddelelsen vedr. forslaget her