25. april 2024

Medlemsundersøgelse 2024: Tak for dine input

Kære medlem

Vi sætter pris på og bestræber os efter at imødekomme de input, I giver os.

Vi har gennemgået jeres svar på vores medlemsundersøgelse for 2024, og det glæder os i den forbindelse at se, at I over en bred kam gør brug af og også er tilfredse med de aktiviteter og services, som et Erhverv Aarhus-medlemskab giver adgang til. Nogle af de Erhverv Aarhus-indsatser, som I er særligt tilfredse med, er vores erhvervspolitiske arbejde, de events, vi afholder, og netværk, vi faciliterer, samt den forretningsmæssige inspiration og indsigt i det lokale erhvervsliv, som vi tilbyder.

I er generelt tilfredse med jeres medlemskab af Erhverv Aarhus
I er overordnet set tilfredse med jeres medlemskab: 76,5 pct. af jer svarer, at I er enten tilfredse (47,1 pct.) eller meget tilfredse (29,4 pct.) med medlemskabet af Erhverv Aarhus og de services, events og andre aktiviteter, som I tilbydes via medlemskabet. Jeres nuværende tilfredshedsniveau flugter med det i tidligere medlemsundersøgelser, hvor tilfredsheden med medlemsskabt i 2019 lå på 75,0 pct. og i 2022 lå på 81,8 pct.

De væsentligste årsager til, at I er medlem af Erhverv Aarhus er, at det giver jer mulighed for at udvide netværket og skabe nye relationer og forretningsmuligheder (84,3 pct.), at det giver jer mulighed for at få ny inspiration og viden (54,9 pct.), at I via medlemskabet får indsigt i det lokale erhvervsliv (52,9 pct.), og at vi varetager jeres og erhvervslivets interesser (46,1 pct.) (man kunne her angive flere årsager, hvorfor procenterne ikke summerer til 100).

Indflydelse: Vi varetager jeres interesser gennem vores erhvervspolitiske arbejde
I forhold til sidstnævnte – vores interessevaretagelse – så fremgår det af jeres input, at I generelt er tilfredse med den erhvervspolitiske indsats, vi yder på vegne af jer og jeres virksomheders interesser: 64,7 pct. af jer angiver, at I enten er tilfredse (48,0 pct.) eller meget tilfredse (16,7 pct.) med vores interessevaretagelse og erhvervspolitiske indsats.

Selvom der er plads til forbedring, glæder det os at se, at størstedelen af jer er tilfredse med vores interessevaretagelsesarbejde og den erhvervspolitiske indsats, vi yder for at fremme og støtte udviklingen af erhvervslivet i Aarhus.

Netværk: Vi forbinder jer med andre lokale erhvervsfolk til vores mange events
Det glæder os også, at det, I primært associerer med Erhverv Aarhus, er, at vi forbinder lokale erhvervsfolk på tværs af branche og virksomhedsstørrelse; at vi konstituerer et bredt og professionelt erhvervsnetværk. Vi er opmærksomme på, at flere af jer pointerer, at vi med fordel kunne skabe nogle branchespecifikke netværk i netværket og i nogle tilfælde også facilitere og i højere grad rammesætte selve netværksdelen.

I efterspørger mere rendyrkede netværksmøder og -events i tillæg til vores andre events, hvor vi giver mulighed for mere afslappet netværk. Samlet set er jeres tilfredshed med vores events høj: 79,4 pct. at jer angiver, at I er enten tilfredse (52,9 pct.) eller meget tilfredse (26,5 pct.) med de events, vi afholder, mens også 77,5 pct. af jer deltager i dem.

Flest af jer angiver, at I i jeres virksomhed/organisation deltager i 1-5 events (38,2 pct.) eller 6-10 events (38,2 pct.) årligt. Set i lyset af, at vi sidste år afholdt over 85 events, er dette noget, som vi vil se ind i, så vi forhåbentligt ser jer til endnu flere af vores events fremadrettet.

Noget andet, vi også vil arbejde på at ændre, er antallet af medarbejdere fra jeres virksomhed/organisation, der deltager til Erhverv Aarhus’ events: I 60,8 pct. at tilfældene er det kun 1-2 medarbejdere, der deltager, mens det for 21,6 pct. er 3-4 medarbejdere, der deltager. Kun 4,9 pct. angiver, at der er 5 eller flere medarbejdere fra jeres virksomhed/organisation, der deltager til vores events.

Et medlemskab hos Erhverv Aarhus omfatter hele virksomheden, hvilket samtidigt betyder, at alle medarbejdere er velkomne til vores events. Spred meget gerne ordet om dette internt i virksomheden/organisationen, I repræsenterer, så vi kan styrke og udbrede Erhverv Aarhus-netværket. Vi tilføjer også gerne flere kontaktpersoner i vores medlemssystem, så I er flere, der modtager invitationer, nyheder og anden information fra os.

Viden: Vi tilbyder inspiration og indsigt i erhvervslivet
Over halvdelen af jer (54,9 pct.) angiver som nævnt, at en af de primære årsager til, at I er medlem af Erhverv Aarhus, er, at det giver jer mulighed for at få ny inspiration og viden, og næsten lige så mange (52,9 pct.) begrunder jeres medlemskab i det indblik, som I herigennem får i det lokale erhvervsliv.

Et af de emner, vi i 2024 vil sætte fokus på, er digitalisering og herunder cybersikkerhed. Vi afholder bl.a. en cyberkonference sammen med Security Tech Space og med Unitas som eventpartner den 28. maj, hvor vi i øjenhøjde italesætter temaet med afsæt i konkrete erfaringer vedr. cyberangreb og indsigter i, hvordan man udfolder de forretningsmæssige potentialer indeholdt i digitaliserings- og cyberområdet.

78,4 pct. af jer peger i medlemsundersøgelsen på, at digitaliseringsområdet – herunder cybersikkerhed – er et relevant tema jer. Så vi ses forhåbentligt til cyberkonferencen den 28. maj!

Tak for jeres input!

Med venlig hilsen,

Erhverv Aarhus