14. marts 2024

Debatindlæg: Aarhus er slet ikke så lækker, som vi går og tror...

I hvert fald skal flere internationale medarbejdere have øjnene op for, hvad Aarhus og byens erhvervsliv byder på, skriver Erhverv Aarhus' direktør Poul Dalsgaard i et debatindlæg i Jyllands-Posten.

Debatindlægget kommer i forlængelse af, at Aarhus Kommune i gang med at udarbejde en ny international strategi for tiltrækning og modtagelse af international arbejdskraft. Erhverv Aarhus er inviteret med i arbejdet, hvor vi med vores erfaring fra vores to indsatser, International Community og den østjyske afdeling af HEADSTART Career, bidrager med alt den viden, vi kan.

Det er nemlig ekstraordinært vigtigt, at vi kommer endnu mere ind i kampen om international arbejdskraft på vegne af erhvervslivet. Faktisk ligger vi under landsgennemsnittet, når vi snakker andel af internationale medarbejdere, med kun 9,7 pct. sammenlignet med 12,7 pct. på landsplan.

”Vi skal højne ambitionerne og styrke fortællingen om alle de fordele, der er ved et arbejdsliv i Aarhus: God work-life-balance, naturoplevelser, charmerende byliv, kultur og et trygt velfærdssamfund. Sådan bliver Aarhus et kraftcenter, der tiltrækker international arbejdskraft fra hele verden,” skriver Poul Dalsgaard bl.a. i debatindlægget.

Læs hele debatindlægget her