2. oktober 2024

International arbejdskraft: Aarhus skal have ny strategi – læs vores høringssvar

Vi er meget opmærksomme på erhvervslivets behov for arbejdskraft – og betragter international arbejdskraft som en del af løsningen. Aarhus skal derfor være en endnu mere attraktiv international karrieredestination.

Derfor er det også positivt, at Aarhus Kommune har sendt forslag til en ny internationaliseringsstrategi i høring. Strategien skal bidrage til rekruttering og fastholdelse af international arbejdskraft i Aarhus – bl.a. ved at etablere en paraply og synliggøre og sætte strøm til de mange gode aktiviteter i Aarhus.

Erhverv Aarhus har i dag indsendt et høringssvar i samarbejde med virksomhederne og organisationerne i Executive Committee: Vestas, IFF, Arla, Salling Group, Grundfos, Aarhus University, VisitAarhus og Borgerservice i Aarhus Kommune. I høringssvaret kvitterer vi for en ambitiøs, gennemarbejdet og vigtig strategi med flere væsentlige elementer, som vil bidrage til, at Aarhus bliver en endnu mere attraktiv international karrieredestination.

Læs vores høringssvar her (Dansk version) / read our consultation response here (English version).

Det er særdeles positivt, at Aarhus Kommune, erhvervsorganisationer, virksomheder og uddannelsesinstitutioner i fællesskab ønsker at løfte og forny internationaliseringsindsatsen i Aarhus. Erhvervslivet har ganske enkelt behov for at kunne tiltrække og tilknytte flere internationale medarbejdere fremover.

I strategiprocessen har vi blandt andet afviklet to workshops med en lang række markante virksomheder og organisationer på området – tak for jeres vigtige input! Og tak for det gode samarbejde i arbejdsgruppen bag strategien, som direktør Poul Dalsgaard har været en del af.

Erhverv Aarhus har siden etableringen af International Community i 2008 netop haft internationalisering af byen som et dedikeret fokusområde. I 2023 blev den østjyske afdeling af HEADSTART Career også en del af indsatsen. Dermed favner vores samlede internationaliseringsindsats i dag en lang række aktiviteter, som bidrager til, at erhvervslivet nemmere kan tiltrække, modtage og tilknytte de internationale medarbejdere, som de har behov for.

Den endelige strategi vedtages ultimo 2024. Vi følger processen tæt.