12. september 2024

International arbejdskraft: Aarhus skal have ny strategi

Aarhus Kommune har netop sendt forslag til en ny internationaliseringsstrategi, der skal bidrage til rekruttering og fastholdelse af international arbejdskraft i Aarhus, i høring.

Erhverv Aarhus vil gerne kvittere for en ambitiøs, gennemarbejdet og vigtig strategi og det gode samarbejde i arbejdsgruppen bag strategien. Det er særdeles positivt, at Aarhus Kommune, erhvervsorganisationer, virksomheder og uddannelsesinstitutioner i fællesskab ønsker at løfte og forny internationaliseringsindsatsen i Aarhus. Erhvervslivet har ganske enkelt behov for at kunne tiltrække og tilknytte flere internationale medarbejdere fremover.

Erhverv Aarhus har siden etableringen af International Community i 2008 netop haft internationalisering af byen som et dedikeret fokusområde. I 2023 blev den østjyske afdeling af HEADSTART Career også en del af indsatsen. Dermed favner vores samlede internationaliseringsindsats i dag en lang række aktiviteter, som bidrager til, at erhvervslivet nemmere kan tiltrække, modtage og tilknytte de internationale medarbejdere, som de har behov for.

Vi indsender naturligvis et høringssvar i samarbejde med virksomhederne og organisationerne i Executive Committee inden deadline den 4. oktober. Vi hører gerne fra jer medlemmer, hvis I har budskaber, vi bør tage med i overvejelserne.

Læs mere her