28. november 2024

Generalforsamling 2024: Spændende planer for fremtiden ovenpå et aktivt år


Turbinehallen dannede ramme for dette års generalforsamling, hvor 140 medlemmer fik en status på det forgangne år og indblik i, hvad de kan se frem til i 2025.

Bestyrelsesleder Mai Louise Agerskov gav en status på det forgangne år og lagde især vægt på, at det har været et særdeles aktivt år, hvor foreningen bl.a. har vedtaget en revideret strategi, afviklet hele 99 events og markeret sig på flere erhvervspolitiske områder:

Vi har f.eks. holdt velbesøgte dialogmøder omkring mobiliteten i Aarhus med rådmanden for Teknik og Miljø, Nicolaj Bang, og medlem af teknisk udvalg og byrådsmedlem, Steffen Wich. Tanken har været at lade erhvervslivet, dvs. alle jer, møde nogle af de centrale politikere i forhold til den nye grønne mobilitetsplan. Netop mobiliteten og infrastrukturen i Aarhus har været en dagsorden, som vi har markeret os på via klummer og andet. Og det har vi gjort på vores vanlige saglige, nuancerede facon for at bidrage konstruktivt til processen og debatten,” fremhævede Mai Louise Agerskov fra scenen, inden hun fortalte om indsatserne vedr. arbejdskraft, Midtbyvision 2040, dækningsafgiften og det forgangne års øvrige erhvervspolitiske arbejdsindsatser.

Erhverv Aarhus’ bestyrelse fik også lejlighed til at konstituere sig i forbindelse med generalforsamlingen – bestyrelsen fortsætter uforandret og kan ses her på siden.

Aftenen bød også på et oplæg fra byens nye borgmester Anders Winnerskjold, som bl.a. fremhævede samarbejdet mellem erhvervslivet i byen og Aarhus Kommune:

Vi har her i byen en lang tradition for at samarbejde på tværs. Og det gælder også i forhold til Erhverv Aarhus – senest om blandt andet arbejdskraft og mentornetværket, uddannelse i form af EPX’en og Aarhus Kommunes internationaliseringsstrategi. Og det skal vi naturligvis skal fortsætte med. Sammen skal vi blandt andet fortsætte med at arbejde for at forbedre mobiliteten og fremkommeligheden i byen – og så er det vigtigt, at vi anlægger et langsigtet perspektiv, når vi sammen udvikler byen.

Vi ser frem til et fortsat konstruktivt samarbejde med byens nye borgmester, som også gav en udstrakt invitation til byens erhvervsliv om en snak.

Programmet bød også på indlæg ved Mads Kähler Holst, direktør for Moesgaard Museum, som leverede et spændende indblik i Aarhus som handelsby i en historisk kontekst:

Aarhus’ historie – helt tilbage fra år 500 – indkapsler byens DNA som en driftig handelsby. Aarhus har historisk set været et sted præget af idéer ude fra, ”fremmede” kulturer og forskellige folkefærd, ligesom det maritime og senere hen også uddannelse har spillet en stor rolle her i byen," lød det bl.a. fra Mads Kähler Holst fra scenen.

Erhverv Aarhus’ direktør Poul Dalsgaard var også på scenen for at tage medlemmerne med ind i 2025. Medlemmerne kan bl.a. kan se frem til nytårskickoff den 22. januar, flere erfa-netværk, uddeling af Erhverv Aarhus Prisen, nye eventkoncepter, uddeling af SMV’ernes Inspirationspris – hvor man nu kan indstille virksomheder i fire kategorier – og meget mere.

Poul Dalsgaard fremhævede også, at Erhverv Aarhus vanen tro lancerer en undersøgelse med fokus på medlemmernes forventninger til 2025. Tilgå undersøgelsen her.

Det er også muligt at tilmelde sig ’Nytårskickoff: Fit for the future’ her.

Du kan indstille virksomheder til ’SMV’ernes Inspirationspris’ her.

Vi glæder os til endnu et aktivt foreningsår i godt selskab med alle medlemmer og samarbejdspartnere.