Indlægsholdere til Erhverv Aarhus 160 år

Nedenunder kan du læse mere om de mange spændende indlægsholdere til vores 160 års jubilæumskonference. 

Udover den fælles velkomst og vores afsluttende keynote-speaker, kan du tilmelde dig tre forskellige indlæg á 30 min. inkl. spørgsmål på tre forskellige spor: Talent/Arbejdskraft, Ledelse og Innovation

Det er muligt at tilmelde sig oplæg fra flere forskellige spor men kun ét pr. tidsrum.

Michael Svarer - Arbejdskraftens sammensætning før, nu og i fremtiden

Michael Svarer er professor i nationaløkonomi ved Aarhus Universitet, fra 2012 til 2016 økonomisk vismand og fra 2016 til 2020 overvismand, samt medlem af Arbejdsmarkedskommission. 

Michael Svarer forsker inden for arbejdsliv og arbejdsmarked, og har bl.a. en baggrund som dimittend fra Aarhus Katedralskole, hvor han også i dag er formand for bestyrelsen. I sit oplæg vil han komme omkring væsentlige spørgsmål, såsom: hvilken betydning spiller arbejdskraften for nationaløkonomien og for vækst? Har vi arbejdskraft nok om 10 år? 

Michael Svarers oplæg finder sted på Katedralskolen kl. 14.00 - 14.30 som en del af sporet Talent og Arbejdskraft. 


Helle Østergaard Kristiansen - Milliardomsætning og Global Vækst - Hvilke krav stiller det til talentpuljen?

Helle Østergaard Kristiansen er CEO for energihandelsvirksomheden, Danske Commodities. I 2019 stod hun i spidsen for salgsprocessen af Danske Commodities til 3 milliarder kroner og har i dag ansvaret for en af Danmarks største omsætninger. I 2021 blev hun kåret af Fortune Magazine som den 25. mest indflydelsesrige erhvervskvinde i verden. Med sine erfaringer som topchef vil Helle Østergaard Kristiansen i sit oplæg bl.a. komme omkring udfordringer nu og i fremtiden i forbindelse med at motivere og fastholde en internatonal medarbejderstab samt vigtigheden af diversitet på arbejdspladsen. 

Helle Østergaard Kristiansens oplæg finder sted på Aarhus Katedralskole kl. 15:30-16:00 som en del af sporet Talent og Arbejdskraft

Louise Gade - Ledelse nu og ind i fremtiden

Louise Gade er Executive Vice President, HR, Salling Group, samt fhv. borgmester i Aarhus. Med ansvar for tiltrækning, udvikling, motivation og fastholdelse af 59.000 kollegaer, fra ungarbejdere til chefer, har Louise Gade om nogen en fornemmelse for, hvad der rører sig på ledelsesområdet i dag, samt hvilke krav dette stiller til nutidens og fremtidens ledere. 

I sit oplæg vil hun bl.a. komme omkring, hvad der kendetegner god ledelse i dag, hvad kommende generationer på arbejdsmarkedet vil opfatte som god ledelse, samt hvad det ledelsesmæssigt kræver at lykkes med det rummelige arbejdsmarked?

Louise Gades oplæg finder sted på KØN - Gender Museum Denmark, i byens gamle rådhus, kl. 15:30-16:00 som en del af sporet Ledelse

Jens Bjerg Sørensen & Anna Jørgensen fra Small Great Nations Ungepanel  - Hvilke krav stilles der til fremtidens ledere?

Jens Bjerg Sørensen har siden år 2000 været CEO i Schouw og Co., og bestrider desuden en række markante bestyrelsesposter - bl.a. som formand for Salling Fondene og i Danfoss.

På scenen vil Jens Bjerg Sørensen mødes til en samtale med Anna Jørgensen fra Small Great Nations Ungepanel - en gruppe af 42 skarpe unge fra hele landet med vidt forskellige baggrunde og profiler, som er gået sammen om at udforme en vision for dét samfund, de ønsker, at Danmark skal være i år 2040. 

Samtalen finder sted på KØN - Gender Museum Denmark kl. 14.45-15.15 som en del af sporet Ledelse

Poul Krebs - Talent - Latent: ligger talentet under overfladen eller står det bare der på vejen og spør om et lift - som en blaffer på en tankstation?

Gennem årtier har Poul Krebs som sangskriver og musiker forstået at levere historier fra lokale perler, hverdagens trummerum, sporadiske observationer, sindets afkroge og fra livets vedvarende og forbigående relationer. Poul Krebs har sat sig i hjertekulen på både musikelskeren og anmelderstaben og musikken lever i det ubetingede nærvær, den østjyske facon og den ukuelige spillemandsglæde.

Oplægget vil blive faciliteret med mulighed for diskussion og spørgsmål fra deltagerne og vil bl.a. komme omkring, hvordan talent opstår, samt hvad der skal til for at udfolde og fremelske sit talent bedst muligt. 

Poul Krebs' oplæg finder sted på Aarhus Katedralskole kl. 14.45-15.15 som en del af sporet Talent og Arbejdskraft


Daniel Astola - Hvad kan virksomhederne lære af Tolkien og byens kulturhistorie? 

Kom med, når direktør i Ellevirke, Daniel Astola, giver sit bud på, hvad vi som virksomheder kan lære af fortiden, for at skærpe innovationsevnen i nutiden, med tanke på en fremtid hvor bæredygtighed, grøn omstilling, klimakrise og biodiversitetskrise er altafgørende emner at forholde sig til som virksomhed. 

I sit oplæg vil Daniel Astola også komme omkring, hvad den verdensberømte forfatter til Ringenes Herre og Hobbitten, J.R.R Tolkien, kan lære virksomhederne i Aarhus.

Daniel Astolas oplæg finder sted på Aarhus Teater kl. 14.00-14.30 som en del af sporet Innovation. 

Mads Troelsgaard -  Innovation set med fremtidsbriller: The Corporate Metaverse, hvad er det og hvorfor er det vigtigt?

Mads Troelsgaard er direktør og Co-Founder af SynergyXR. I dag anses han som en af verdens mest erfarne indenfor XR og har i over 10 år bygget bro mellem den fysiske og virtuelle verden gennem AR og VR teknologi. Mads Troelsgaard er uddannet i Aarhus, først som diplomingeniør og efterfølgende som kandidat i forretningsudvikling

De største Tech-giganter i verden  investerer massivt i Metaverset. Citibank har spået markedet til 13 trillioner USD om blot 8 år. Hvorfor og hvad betyder det nu, for hvem, og hvad er fremtidsudsigterne? Alt dette vil Mads komme ind på i sit oplæg, hvor han også vil belyse de mest interessante trends indenfor teknologien.

Mads Troelsgaards oplæg finder sted på Aarhus Teater kl. 15.30-16.00 som en del af sporet Innovation

Anne-Marie Hansen og Michelle H. Williams - Fødevareindustriens historiske rolle for Aarhus' udvikling og hvordan ser den ud i fremtiden?

Anne-Marie Hansen, direktør for Agro Food Park, og Michelle H. Williams, institutleder for Institut for fødevarer, Aarhus Universitet, vil i deres oplæg belyse, hvordan Agro Food Park i dag fungerer som et stærkt erhvervsmiljø for landbrugs- og fødevarevirksomheder, samt præsentere de vigtigste trends og tendenser inden for forskningen på fødevareområdet. 

Med på scenen er også stadsarkiver, Søren Bitsch Christensen, til at give en kort indflyvning om fødevareindustriens historiske rolle for byens udvikling 

Anne-Marie Hansens og Michelle H. Williams oplæg finder sted på Aarhus Teater kl. 14.45-15.15 som en del af sporet Innovation


Hans Henrik Knoop - God ledelse med stenalderen i bagagen

Hans Henrik Knoop er psykolog, forfatter og lektor ved Aarhus Universitet, hvor han forsker i positiv psykologi, læring og kreativitet. Derudover er han også ekstraordinær professor ved North-West University.

I sit oplæg vil han i følge eget udsagn bl.a. komme omkring: hvorfor det er let at have det svært, svært at have det let og godt at have lidt for lidt i små doser, hvis man vil opnå meget?

Hans Henrik Knoops oplæg finder sted på KØN - Gender Museum Denmark, i byens gamle rådhus, kl. 14.00-14.30 som en del af sporet Ledelse. 

Ann E. Knudsen - Forskellen på mænds og kvinders hjerner: er køn en udfordring for erhvervslivet?

Ann E. Knudsen er forfatter, lektor cand.mag. i dansk og psykologi samt foredragsholder om  bl.a. hjerneforskning. Ann E. Knudsen har forfattet bøger om bl.a. børnepsykologi, børneopdragelse, og køn, og har desuden medvirket i flere forskningsprojekter om hjernen. Du kender hende måske også fra forskellige TV- og radioprogrammer, hvor hun jævnligt medvirker som ekspert.

I sit oplæg vil Ann E. Knudsen på humoristisk og indsigtsfuld vis fortælle om forskellene på mænds og kvinders hjerner, og hvordan køn måske/måske ikke kan give anledning til udfordringer på arbejdspladsen og for erhvervslivet. 

Oplægget finder sted på Aarhus Teater kl. 16.15, hvor Ann E. Knudsen som vores keynote speaker vil runde dagens faglige del af, inden vi kl. 17.00 fortsætter til festlig fredagsbar på Aarhus Katedralskole. 

Søren Bitsch Christensen - Erhvervslivet i historiske rammer og i dag

Søren Bitsch Christensen startede som studentermedhjælper i Erhvervsarkivet i 1992 og har siden 2011 været ansæt som den første stadsarkivar på Aarhus Stadsarkiv samt formand for den internationale organisation for kolleger i samme branche. CV'et tæller derudover en Ph.d. i  historie fra Aarhus Universitet samt 10 år som lektor ved Institut for Historie og områdestudier.

I sit oplæg vil Søren Bitsch Christensen på spændende og indlevende vis præsentere de store linjer i fortællingen om byens og erhvervslivets udvikling de sidste 160 år. 

Oplægget finder sted på Aarhus Katedralskole, som en del af den fælles velkomst kl. 13.00-13.45, hvor de fortidige, nutidige og fremtidige perspektiver for Aarhus' og erhvervslivets udvikling introduceres.

Jacob Bundsgaard - Visioner for Aarhus i dag og i fremtiden

Siden august 2011 har Jacob Bundsgaard båret borgmesterkæderne som borgmester i Aarhus Kommune, valgt ind for Socialdemokratiet. Siden han første gang blev valgt ind i Byrådet i år 2002, har Jacob Bundgaard kæmpet for et grønnere, tryggere og mere retfærdigt Aarhus.

I sit oplæg vil borgmester Jacob Bundsgaard præsentere sine visioner for Aarhus og for byens erhvervsliv nu og i fremtiden

Oplægget finder sted på Aarhus Katedralskole, som en del af den fælles velkomst kl. 13.00-13.45, hvor de fortidige, nutidige og fremtidige perspektiver for Aarhus' og erhvervslivets udvikling introduceres.