17. september 2024

Tidligere bestyrelsesformand i Erhverv Aarhus Peter Kjær udnævnt til Ridder af Dannebrogordenen

Erhverv Aarhus’ tidligere bestyrelsesformand Peter Kjær, direktør for Schouw & Co., er i dag blevet udnævnt til Ridder af Dannebrogordenen.

Peter Kjær blev han valgt ind i Erhverv Aarhus’ bestyrelse i 2003 og allerede året efter overtog han formandsposten. Frem til 2014 var han foreningens frontfigur og talsmand, og som formand har han spillet en afgørende rolle i udviklingen af organisationen og i at skabe samarbejde med Aarhus Kommune, Aarhus Universitet, en lang række organisationer herunder kulturvirksomheder som Den Gamle By, hvor han blev valgt ind i bestyrelsen i 2008. Siden blev han medlem af museets forretningsudvalg og valgt som næstformand, og i 2013 blev han valgt som bestyrelsesformand i Den Gamle By – en post, som han fortsat bestrider i dag. Peter Kjær har desuden været formand for INCUBA A/S’ bestyrelse siden 2014.

Indstillingen fremhæver også, at Peter Kjær er højt respekteret i erhvervslivet, hos Aarhus byråd og kommune og inden for kulturlivet. Han anerkendes for sin ro, sit overblik og stærke kompetencer og ikke mindst sin evne til at få ting til at bevæge sig i den rigtige retning. Han har endvidere sat sit positive præg på samarbejdet mellem det private og det offentlige i regionen. Aldrig med store armbevægelser, men altid med en venlig målrettethed, der utvivlsomt har givet ham en langt større indflydelse på udviklingen, end han selv er klar over – og altid til fællesskabets bedste.

Ridderkorset blev overrakt af Thomas Bloch Ravn, tidligere direktør i Den Gamle By, Julie Rokkjær Birch, direktør i Den Gamle By, og Mai Louise Agerskov, bestyrelsesleder for Erhverv Aarhus.

Tillykke med den fornemme og velfortjente hæder til Peter Kjær.