7. oktober 2024

Læs vores nye artikel om potentialerne forbundet med international arbejdskraft

Ansættelse af international medarbejder styrker lokal virksomheds globale fodfæste. I en tid, hvor manglen på kvalificeret arbejdskraft i Danmark stiger, bliver virksomheder i større grad nødsaget til at kigge andre veje for at sikre de rette kompetencer.

B COOL A/S, en lokal maritim virksomhed i vækst, har vist vejen ved med stor succes at ansætte og integrere en brasiliansk ingeniør til salg af deres nyudviklede, klimavenlige CO2-køleanlæg. Men forud for ansættelsen lå mange overvejelser, som ledelsen valgte en lidt utraditionel tilgang til:

”Vi samlede alle vores medarbejdere omkring et bord, og havde lange, gode samtaler om, hvorvidt vi kunne magte opgaven. Vi vidste, at det ville kræve noget af os hver især, hvis ansættelsen skulle blive en succes for os og for medarbejderen,” fortæller CEO i B COOL A/S Ejner Brodersen i en nylig Erhverv Aarhus-artikel.

I artiklen fortæller Ejner Brodersen også om udfordringerne og de store forretningsmæssige potentialer, som ansættelsen af deres nye internationale kollega har afstedkommet. 

Læs hele artiklen her