23. september 2024

Lad os skabe et endnu mere levende Aarhus

"Vores by skal ikke blot tiltrække turister men også være er et naturligt samlingspunkt for dem, der arbejder og bor her – hele året rundt og på tværs af aldersgrupper."

Sådan indleder Erhverv Aarhus' direktør Poul Dalsgaard sin nylige klumme i Jyllands-Posten med titlen 'Lad os skabe et endnu mere levende Aarhus'.

"... der er et kæmpe potentiale [i Aarhus]: Firmaet Silverlining Research har netop offentliggjort en analyse af kultur- og fritidslivets værdi for borgerne og kommunen, og den viser, at Aarhus’ kultur- og fritidsliv beskæftiger 11.677 personer og genererer en årlig bruttoværditilvækst på 7.634 millioner kr. Dertil kommer også den værdi, som er sværere at omsætte til kroner og ører: Livskvalitet, hygge og lykke," skriver Poul Dalsgaard og fortsætter:

"Det handler om at lave små – gerne grønne – oplevelsesrum langs handelsgaderne, i baggårde og på tagene, som bl.a. Salling har haft succes med. Steder, hvor vi kan stoppe op og holde en pause, nyde byens puls, overraskes og lade os friste af butikkernes og kulturinstitutionernes tilbud, så Strøget ikke bliver en slags fodgænger-motorvej, man suser nedad... Lad os bruge kulturen til at trække folk ind i midtbyen ved bl.a. at opmuntre til flere kunstneriske projekter i gaderne, der kan overraske, inspirere og øge handelsaktiviteten."

Klummen kommer i kølvandet på, at Poul Dalsgaard og Erhverv Aarhus er blevet inviteret til at tage del i en arbejdsgruppe, der skal skabe en ny vision for Aarhus midtby frem mod 2040. Et arbejde, som også er en del af det netop vedtagne budgetforlig for Aarhus Kommune, og som vi glæder os til at tage del i på vegne af det aarhusianske erhvervsliv.

"Visionerne og planen er i gang og bliver forhåbentlig snarest udmøntet i handling. I mellemtiden er der mange ting, vi endnu hurtigere kan sætte i gang. For Aarhus er en dejlig by – en by, der fortjener en endnu kærligere håndsrækning. Og det kan kun gå for langsomt," afslutter Poul Dalsgaard sin klumme. 


Læs klummen i sin fulde længde her