1:1 Matching

Hvad har en musikfestival til fælles med et sportstøjmærke? Et danseteater med et filmselskab? Et symfoniorkester med en kreativ uddannelse? Det vil Erhvervs- og Kulturforum Aarhus udforske med projektet 1:1 Matching, som netop har sat fem alternative samarbejder på tværs af det aarhusianske kultur- og erhvervsliv i søen.

Kultur- og erhvervsliv er essentielle drivkræfter for udviklingen i Aarhus. Kreativitet er et nødvendigt råstof for alle virksomheder, og et sprudlende og mangfoldigt kulturliv er en forudsætning for at skabe et samfund, hvor det er attraktivt at leve, bo og arbejde. I Aarhus ved vi, at partnerskaber på tværs af sektorer har et potentiale til at udmunde i innovation og kreativ løsning af byens udfordringer.

Det er den overbevisning, der nu får Erhvervs- og Kulturforum Aarhus (EKFA) til at sætte fem match mellem byens kultur- og erhvervsaktører i søen. Formålet er at kickstarte flere gode eksempler på videndeling, erfaringsudveksling og samarbejdsprojekter, som kan være med til at gøre Aarhus til endnu mere spændende by.

De fem match er udvalgt gennem et open call og sat sammen på baggrund af overordnede interessefelter som fx bæredygtighed, byudvikling, ledelse, talentudvikling. De fem match er lige nu ved at lære hinanden bedre at kende og skabe en fortrolig relation som et fælles afsæt for mulige samarbejder.

1:1 Matching afsluttes formelt til nytår, hvor de fem match vil dele deres erfaringer – men forhåbningen er, at relationerne lever videre og vil resultere i mere etablerede samarbejder og måske konkrete partnerskabsprojekter efter det.

De fem match

Match #1:

Lotte Kofod Ludvigsen fra Bora Bora med Anders Tranæs fra M2 Film, som bl.a. vil arbejde sammen om temaer som visuel kommunikation, æstetik, fortælleformer, talentudvikling i kreative brancher og branding.


Match #2:

Laura Carlsen og Albert Helmig fra Aarhus Volume med Christian Trads fra H2O Sportswear, som bl.a. vil arbejde sammen om temaer som nye kulturelle arenaer/rum, forretningsudvikling, målgrupper og udvikling af events.


Match #3:

Thorkild Andreasen fra Aarhus Symfoniorkester med Christer Windeløw-Lidzélius fra Kaospilot, som bl.a. vil arbejde med temaer som ledelse, forretningsudvikling og organisationsudvikling.


Match #4:

Sara Fink Søndergaard og Rasmus Malling Skov Jeppesen fra Teater Fluks med Louise Taps og Vibeke Willems fra Arkitema, som bl.a. vil arbejde sammen om temaer som byudvikling, fortællinger om og i rum, iscenesættelse og undersøgelse af byområder.


Match #5:

Noelia Roldan fra COLO Consulting med koreograf og kropsterapeut Lise Lønsmann, som bl.a. vil arbejde sammen om temaer som personlig udvikling – kropslig og intellektuel, arbejdsmetoder og internationalt samarbejde.


Foto: Teater Fluks / Gorm Branderup