Science to Business
Tema: Mobility as a Service.
Mobility as a Service (MaaS) bliver bl.a. italesat som en del af fremtidens mobilitet, men hvad er potentialerne og hvad betyder det for os som individer, virksomheder og byer?
To indlægsholdere giver hver deres interessante vinkel på temaet:
Gustav Friis, projektleder, Teknik & Miljø, Aarhus Kommune
De fleste kender nok Mobility as a Service, som en forkromet mobilitetsløsning, hvor brugeren kan købe flere forskellige transportmuligheder i en app. Gustav Friis vil bl.a. fortælle om, at man siden 2017 har haft fokus på at dyrke samspillet mellem samkørsel og kollektiv trafik i Business Region Aarhus. Det vil sige en mobilitetsløsning, der både kan være med til at styrke mobiliteten i områder, hvor det kan være svært at komme rundt uden egen bil, og mindske trængslen ved at få flere ind i den samme bil.
Clément Guasco, digital forretningsudvikler, FDM
Clément Guasco tager afsæt i, at Mobility-as-a-Service kan tilbyde brugerne fordelene fra privatbilen uden at skulle eje/lease den. For FDM handler ”Servicen” om at tilbyde samkørsel som komplementerer den kollektive trafik, så brugerne får en bedre mobilitet i de tilfælde, hvor kollektiv trafik ikke rækker. FDMs MaaS er derfor en pakkeløsning målrettet virksomheder og uddannelsessteder, som kan gør pendling nemmere for deres ansatte og studerende samt understøtte deres CSR- og HR-strategier.
Science to Business er et samarbejde mellem Danske Bank, PwC, Incuba, Aarhus Universitet AU Engineering og Erhverv Aarhus.